please wait, site is loading

Om projektet

‘Hr. og Fru Afrika – Historier fra middelklassen i Uganda og Ghana’ har været udstillet som en udendørs vandreudstilling på offentlige pladser i de største danske byer i foråret og sommeren 2013. Målet er at udfordre danskernes stereotype forestillinger om Afrika med fotografier og lydlandskaber fra middelklasselivet i Uganda og Ghana. Nu er det muligt at opleve alle fotos og lydlandskaber her på denne side, så projektet kan leve videre.

 

Ser du lerhytter og børn med fluer om øjnene i din indre biograf, når du hører om Afrika? Er lydsporet trommemusik? Eller er du bare træt af at høre om Afrika og elendighed i samme sætning? Både indsamlingsshows og nyheder sætter fokus på katastroferne – borgerkrig, tørke og hungersnød – men hvad med hverdagen? Og hvad med de folk, som ikke lever i bunden af samfundet?

 

‘Hr. og Fru Afrika’ flytter fokus til den voksende middelklasse i hovedstæderne i Uganda og Ghana: Kampala og Accra. Ikke fordi den anden del af virkeligheden ikke eksisterer, men fordi historier fra et afrikansk middelklasseliv sjældent kommer hele vejen til Danmark.

 

Her kan du opleve udpluk fra en ualmindeligt almindelig middelklassehverdag, som den tager sig ud for unge, urbane ugandere og ghanesere. Kom i øjenhøjde med spændte fodboldsupportere til landskamp og med den enlige mor Pauline under ballettræningen – og få lyden fra kollegiegangen, aerobictimen og beatboxere i skarp træning direkte ind i øregangene.

 

Med sin åbne visuelle og auditive form ønsker ‘Hr. og Fru Afrika’ ikke at servere et færdigt budskab. Virkeligheden er kompleks, og dét understreges af den flermediale form, hvor fotografier og lydlandskaber indgår i et kreativt samspil og modspil med hinanden.